Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Orbán Viktor kormányfő fogadja Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját a Karmelita kolostorban 2021. május 13-án.
Orbán Viktor kormányfő fogadja Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját a Karmelita kolostorban 2021. május 13-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Gratulálok az első Nobel-díjas magyar nőnek! Büszkék vagyunk!”

– posztolta Orbán Viktor Facebook-oldalának kezelője annak kapcsán, hogy hétfőn bejelentették: Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért.

A poszthoz mellékelt közös fotón a „magyar nő a világ tetején” szöveg olvasható.

Gratulálok az első Nobel-díjas magyar nőnek! Büszkék vagyunk!

Posted by Orbán Viktor on Monday, October 2, 2023

Emlékezetes, Orbán 2021 januárjában arról magyarázott a Kossuth rádióban, hogy a Pfizer „az valójában egy magyar vakcina”, amit „egy kisújszállási asszonyságnak” köszönhet a világ. Úgy tűnik, azóta is nehezen emészti meg, hogy egy nő is érhet el sikereket – az mindenesetre dicséretes, hogy már legalább nem „asszonyságnak” nevezi a világhírű magyar tudóst.

Kapcsolódó friss hírek