Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Orbán: a két magyar Nobel-díjas a „mély Magyarországból” jött, mert egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról, ami sváb vidék

Dr. Miniszterelnök Úr levezette, hogy nincs még baj az oktatással, csak „nem kell félni”.

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én.
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Nobel-díjjal kitüntetett két magyar kutató a mély Magyarország világából jött, és ez azt üzeni, hogy magyaroknak nem kell félniük, mert elég tehetségesek ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is sikerre juthassanak – magyarázta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádiós propagandaműsorában.

A mindenokos kormányfő Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díja kapcsán azt mondta: két olyan magyar tudósról van szó, akik „mély Magyarországból” jönnek, egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról, ami sváb vidék!

Hogy mit jelent az a „mély Magyarország”, az nem derült ki

– ha csak azt nem, hogy mostanra olyan mélyre süllyedt a magyar közoktatás, hogy onnen egy darabig biztos nem kerül ki újabb Nobel-díjas.

(Tegnapi hír volt, hogy éppenséggel már fizikatanár sincs abban az iskolában, ahová Krausz Ferenc is járt – a szerk.)

Orbán mindenesetre azzal nyugtatta a sutyerák propaganda-hallgatóit, hogy a két Nobel-díj jó biztatás a jövőre nézve, és azt üzeni, hogy „ne féljetek magyarok, elég tehetségesek vagytok ti ahhoz, hogy a legnehezebb időkben is sikerre juthassatok”.

Kapcsolódó friss hírek