Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L’Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

RövidenRöviden
Krausz Ferenc Németországban élő magyar kísérleti fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja a Wolf-díj átadásakor Budapesten 2022. február 14-én.
Krausz Ferenc Németországban élő magyar kísérleti fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja a Wolf-díj átadásakor Budapesten 2022. február 14-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Krausz Ferenc Németországban élő magyar születésű fizikus, Pierre Agostini Egyesült Államokban tanító francia fizikus és Anne L’Huillier Svédországban dolgozó szintén francia fizikus kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint.

Az indoklás szerint a tudósok az elismerést az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapják.

A kitüntetettek 11 millió svéd koronán (368 millió forintnyi összegen) osztoznak. A díjat hagyományosan december 10-én, az elismerést alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján adják át.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Orbán: a két magyar Nobel-díjas a „mély Magyarországból” jött, mert egyikük a kun-jász vidékről, a másik pedig Mórról, ami sváb vidék

Elmarad az idei Nobel-díjátadó ünnepség Stockholmban

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”