Pumát véltek látni a kiskunhalasiak, videó is van a rejtélyes állatról

Szakértők bevonásával vizsgálják a dolgot, a rendőrség is megszólalt.

Részlet a Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere által megosztott videóból.
Részlet a Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere által megosztott videóból.

Pumához hasonló, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés mellett, a felvételt a város polgármestere szombaton osztotta meg a közösségi oldalán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, egy lakossági bejelentés után „szakértők bevonásával megkezdték a felvétel valódiságának és az állat fajtájának vizsgálatát”. Arra kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha további információval rendelkeznek az állatról vagy látták, hívják a rendőrséget.

Fülöp Róbert polgármester a közösségi oldalán azt írta, a december 8-ai felvétel a Szegedi út környékén készült, és „az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak”.

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt – elpusztult.

Ezek is érdekelhetnek