Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Karácsony Gergely is beleszállt a korrupt „igazságügybe”, vizsgálatot sürget

„Hogyan lehetséges, hogy egy-egy végrehajtói »praxison« akár évente több száz millió forintot lehetett keresni az Orbán-kormány alatt?”

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Vizsgálóbizottság felállítását sürgette Karácsony Gergely főpolgármester a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított fideszes Völner Pálhoz államtitkár ügye miatt; az ellenzéki politikus szerint a testületnek fel kellene tárnia, hogy milyen rendszerszintű problémák merültek fel a végrehajtási eljárásokban.

Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd társelnöke is, a Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

a korrupció minden formája visszataszító, de az, amikor a kiváltságosok érdekében a kiszolgáltatottakon nyerészkednek, a visszataszító korrupciót is még visszataszítóbbá teszi.

Hozzátette, vizsgálni kell azt is: „nyerészkedtek-e ezek a gazemberek” még az eladósodott emberek kilakoltatásán is.

A korrupció minden formája visszataszító, de az, amikor a kiváltságosok érdekében a kiszolgáltatottakon nyerészkednek,…

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, December 7, 2021

Mint írta, az Orbán-kormány „igazságügyi államtitkárának” korrupciós ügyében a magától értetődő lemondás nem ad választ a legfontosabb kérdésekre: arra,

  • miért adott a végrehajtások kapcsán kinevezése napján teljhatalmat Varga Judit igazságügyi miniszter Völner Pálnak;
  • van-e ennek köze ahhoz, hogy „ugyanez a Völner engedélyezte újságírók, ellenzéki közéleti emberek törvénytelen megfigyelését a Pegasus-szoftverrel”;
  • hogyan lehetséges, hogy egy-egy végrehajtói „praxison” akár évente több száz millió forintot lehetett keresni az Orbán-kormány alatt.

„Az a minimum, hogy feláll az ügy politikai szálait és összefüggéseit feltáró vizsgálóbizottság, amelynek meg kell vizsgálnia az Orbán-kormány ideje alatt történt, feltűnően nagy számú kilakoltatásokat, és fel kell tárnia, milyen rendszerszintű problémák merültek fel a túl sokszor kegyetlen, embertelen végrehajtási eljárásokban” – fogalmazott a főpolgármester.

Emlékezetes, a kormány-csatlós Indexen habosított „Városház-ügy” esetében Karácsonyék két hete engedtek a fideszes javaslatnak, és a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a vizsgálóbizottság felállítását, érdekes lesz most látni, hogy vajon Völner Pál sokkal nyilvánvalóbb korrupciós ügyében is támogatja-e a vizsgálatot az Orbán-párt.

Keményen felkérdezték a parlamentben a tovább magyarázkodó Polt Pétert

Felfüggesztette a parlament a korrupciós ügybe keveredett szoci politikus mentelmi jogát

Karácsony szerint Rogán Antallal van egy oldalon, aki nem tapsol a rogánista, demagóg „lakógyűléséhez”

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt