Elmenekült Varga Judit, amikor a legújabb Pegazus-ügyről akarták kérdezni

Válaszadás helyett inkább a Facebook-oldalán kezdett Soros-hálózatozni, fake news-ozni.

Varga Judit igazságügyminiszter.
Varga Judit igazságügyminiszter. Fotó: fidesz.hu

Varga Judit igazságügyi minisztert próbálta szóra bírni az RTL Híradó, miután a Direkt36 tegnap arról írt, hogy július elején Németh Dániel fotós-újságíró két telefonját is feltörték a Pegasus kémszoftverrel.

Németh korábban Orbán Viktor repülős utazásáról, valamint Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc luxusjachtos nyaralásáról is készített felvételeket. Telefonszáma a Pegasus-botrány kirobbanásakor hivatkozott első listán még nem volt rajta, ez azért lehet, mert az adatbázis még azelőtt szivárgott ki, mielőtt célponttá vált volna.

Az RTL Híradó mindezek után egy konferencián kérdezte volna az Igazságügyi Minisztériumot vezető Varga Juditot, mivel ő az, aki a titkos megfigyelések elrendelésére jogosult.

A miniszternek azonban nem futotta válaszra, sőt, még egy dinamikus lefordulást is bemutatott annak érdekében, hogy távolabb kerüljön a mikrofontól:

Az újságíróktól rettegő, de a megfigyelésükhöz úgy tűnik, sunyin asszisztáló Varga később a Facebook-oldalán kezdett puffogni, olyanokat emlegetve, hogy „a fake news-hálózat működésbe lépett”. Ezt abból szűrte le, hogy a Telexen reggel megjelent a cikk az ügyről, az RTL Híradó pedig már nem sokkal utána kérdezni próbálta róla.

A Fake news-hálózat működésbe lépett!A Telex reggel megírja, az RTL egy órán belül már izzítja a lejárató kampányt….

Posted by Varga Judit on Wednesday, September 22, 2021

A hosszú vagdalkozásban a miniszter végül továbbra sem tette tisztába, hogy mi történik az izraeli kémszoftver és a kritikus újságírók, aktivisták megfigyelése körül Magyarországon.

Ezek is érdekelhetnek