Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Új részletek derültek ki Deutsch Tamás apósának gyilkosa ügyében

Új részletek derültek ki Deutsch Tamás apósának gyilkosa ügyében

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. január 6-ig – annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban.

A Fővárosi Törvényszék ismertette: a gyanú szerint a férfi múlt pénteken késő délután a bejárati ajtót megrongálva bement egy óbudai vendégház egyik lakásába. A sértett – a vendégház üzemeltetője – ezt észlelve megjelent a lakásban, ahol szóváltásba keveredett a gyanúsítottal. A vita során a terhelt egy vadászkéssel többször megszúrta a sértettet, aki a sérülései következtében a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, aki tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A bíróság közlése szerint időközben az is kiderült, a gyilkossággal gyanúsított férfi bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő – írták.

„Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatással látta biztosítottnak” – közölte a Fővárosi Törvényszék, megjegyezve, hogy a végzés nem végleges.

Kapcsolódó friss hírek