Új részletek derültek ki Deutsch Tamás apósának gyilkosa ügyében

Új részletek derültek ki Deutsch Tamás apósának gyilkosa ügyében

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. január 6-ig – annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban.

A Fővárosi Törvényszék ismertette: a gyanú szerint a férfi múlt pénteken késő délután a bejárati ajtót megrongálva bement egy óbudai vendégház egyik lakásába. A sértett – a vendégház üzemeltetője – ezt észlelve megjelent a lakásban, ahol szóváltásba keveredett a gyanúsítottal. A vita során a terhelt egy vadászkéssel többször megszúrta a sértettet, aki a sérülései következtében a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, aki tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A bíróság közlése szerint időközben az is kiderült, a gyilkossággal gyanúsított férfi bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő – írták.

„Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatással látta biztosítottnak” – közölte a Fővárosi Törvényszék, megjegyezve, hogy a végzés nem végleges.

Kapcsolódó hírek