Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Idén átlépi a 200 milliárd forintot a magyar filmipar költése

Több mint 200 milliárd forintot meghaladó költéssel idén rekordévet fog zárni a magyar filmipar a Nemzeti Filmirodához beérkezett előzetes regisztrációk alapján – közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn.

Az NFI tájékoztatása szerint a filmintézet intézkedéseinek és a kiváló magyar szakembereknek köszönhetően ebben az évben sikerült tovább növelni a filmipar volumenét: míg 2019-ben a közvetlen filmgyártásra nyilvántartásba vett összeg meghaladta a 164,4 milliárd forintot, idén várhatóan már átlépi a 200 milliárdot.

Magyarországon évente átlagosan 300 filmes produkció gyártását regisztrálják és az összköltés 2016-ban lépte át először a 100 milliárd forintot.

Megjegyzik, idén is híres sztárok és alkotók jöttek Magyarországra forgatni: Cate Blanchett, Kevin Hart és Jamie Lee Curtis a Borderlands-on dolgozott, Oscar Isaac és Ethan Hawke a Moon Knight forgatására jött, Emma Stone, Mark Ruffalo és William Dafoe a Poor Things című filmen dolgozott, és a napokban érkezett Mel Gibson a The Continental című minisorozat fogatására.