Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Hatalmas bukás az 560 milliós állami támogatásból készült Hosszú Katinka film

Eddig alig több mint 18 ezren váltottak jegyet minden idők legdrágább magyar dokumentumfilmjére.

Hatalmas bukás az 560 milliós állami támogatásból készült Hosszú Katinka film
Fotó: Facebook/Hosszú Katinka

Az 560 millió forintos állami támogatásból készült Hosszú Katinka filmre mostanáig alig több mint 18 ezren váltottak jegyet, derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete által közzétett mozibevételi jelentésből.

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága által megszavazott 560 millió forintos támogatás azért is jelentős, mert ezzel nem csak, hogy minden idők legdrágább magyar dokumentumfilmje készült el, de kilenc év alatt összesen kaptak annyi támogatást a magyar dokumentumfilmek, mint a Katinka – világított rá korábban a 24.hu.

Meglehet az úszónő ezt a kivételes nagyvonalúságot próbálta ellensúlyozni akkor, amikor a választás éjszakáján azt írta ki az Instagramjára, hogy

„volt szerencsém személyesen gratulálni Miniszterelnök úrnak a hatalmas győzelemhez!”

A filmet egyébként 52 moziban lehet megnézni és az egy hónappal ezelőtti nyitóhétvégén 10 millió 592 ezer forint volt a bevétele. A május 12-15. közötti debütáló héten 6228 néző vett rá jegyet, és az elmúlt hetekben sem nőtt a film iránti érdeklődés, a legfrissebb jelentés szerint 30,9 millió forintos bevételnél jár a mozikban.