Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Magánéleti ügyeivel próbálta lejáratni a magyar titkosszolgálat az újságírót, aki megírta a magyar köztisztviselők kitiltási botrányát

Dezső András újságíró a Partizán POP műsorában.
Dezső András újságíró a Partizán POP műsorában.

Még 2016 szeptemberében cikkezett a 444.hu egy magyar újságíróról, akihez állítólag 2015 telén váratlanul odaléptek az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai, és együttműködésre akarták rávenni. Ehhez magánéletének részleteit használták fel „érvként”.

Gulyás Márton Partizán POP című műsorában Dezső András, a hvg.hu újságírója most elárulta, hogy ő volt az, akire rászállt a magyar titkosszolgálat, miután cikkeket írt a 2014-es kitiltási botránnyal kapcsolatban. Érdekesség, hogy az ügyet először a Napi Gazdaság hozta nyilvánosságra, de mivel a lapból később Magyar Idők lett, a cikknek nyoma veszett.

Dezső András az interjúban arról beszélt, hogy a titkosszolgálat emberei az utcán leszólították, és azt mondták neki, beszélni szeretnének vele „a biztonságát érintő kérdésről”. Azt próbálták beadni neki, hogy valójában segíteni akarnak, hogy ne kerüljön Dezső még nagyobb bajba.

Konkrétan azonban az újságíró forrásait szerették volna megtudni, hogy honnan jönnek az információk a cikkeihez. Dezső András egyébként elmondása szerint amerikai diplomáciai forrásokból szerezte információit, és úgy tudja, a neki szivárogtató diplomata más újságírókkal is találkozott, ezek ráadásul nem titkos találkozók voltak, hanem „kávéházi beszélgetések”.

Arra a kérdésre, hogy megzsarolták-e, Dezső András nem tudott határozott igennel felelni, inkább úgy fogalmazott, hogy egy fedősztorit adtak elő neki, amelyet lehet jelzésként, nyomásgyakorlásként értelmezni. A beszélgetésből annyi derült még ki, hogy

az újságíró magánéletének egy olyan részletét vették elő, amely „nem ütközik törvénybe, egyszerűen csak magánügy”.

Említett rész az interjú 47. percénél kezdődik.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten