Vona: titkosszolgálat vadászhatta le Szájer Józsefet

Dezső András, a hvg.hu újságírója is arról beszélt, nem véletlen lehetett az időzítés.

Vona: titkosszolgálat vadászhatta le Szájer Józsefet
Fotó: Facebook/Vona Gábor

„Nagyon csábító lenne a Terry Black-féle hazudozásuk után most végre elégtételt vennem és »belerúgni« egyet az éppen fekvő fideszes vezetőbe, de ezt a felbolydult internetes közvélemény egyrészt úgyis megteszi, másrészt az ilyen sohasem volt a stílusom. Úgyhogy én inkább pár olyan dologra szorítkoznék, amit talán mások elmulasztanak”

írta Facebook-oldalán Vona Gábor annak kapcsán, hogy a nap híre volt: Szájer József, a híresen keresztény-konzervatív Fidesz-KDNP EP-képviselője Brüsszelben egy férfiaktól hemzsegő orgián bukott le pénteken, a brüsszeli ügyészség közleménye szerint ráadásul drogot is találtak nála.

A Jobbik korábbi elnöke több pontban kommentálta az ügyet, úgy vélekedve:

„Minden bizonnyal nem ez volt az első »házibuli«. Miért éppen most derült ki? Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát.”

Vona ugyanakkor azt is írta, annak idején a Borkai-ügyet a Fidesz „a Gréczy-üggyel bosszulta meg”, így szerinte most is lehet valami hasonlóra készülni, azaz hogy az ellenzéki képviselőkön fog csattani a bosszú.

Lábjegyzetek a Szájer-ügyhöz #politikaipuzzle #41. Nagyon csábító lenne a Terry Black-féle hazudozásuk után most…

Posted by Vona Gábor on Tuesday, December 1, 2020

Gulyás Márton kedd esti közéleti YouTube-műsorában Dezső András oknyomozó újságíró szintén arról beszélt, hogy „ellenérdekelt titkosszolgálatoknak köze lehetett” Szájer lebukásához, és hogy szerinte több ponton is kérdéseket vet fel az ügy (többek között a hátizsákban talált drogra utalt).

Ezek is érdekelhetnek