Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Már az Alkotmányvédelmi Hivatal is szaglászik Márki-Zay mozgalma körül

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendőrség és az adóhivatal mellett immár az Alkotmányvédelmi Hivatal is kutakodni kezdett Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma kapcsán – írja a 444.hu a hvg360 nyomán.

Információk szerint a napokban levelet kaptak a magyarországi bankok, melyben az Alkotmányvédelmi Hivatal azon tranzakciók listázására szólította fel őket, amelyeket az Action for Democracy (AFD) kezdeményezett 2022. január 1-je óta. Ez az a szervezet, amelyet az elmúlt választási kampányban alapítottak az USA-ban, és mintegy kétmilliárd forintot gyűjtött össze 2022 első felében a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

Az immáron titkosszolgálati eszközöket is felvonultató vizsgálat célja kideríteni, hogy jogsértő volt-e az ellenzék kampányfinanszírozása.

A hvg360 emlékeztet: az AFD magyarországi vezetője Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója. Ezen körökhöz kapcsolható az adatbázis-kezeléssel foglalkozó DatAdat-cégcsoport is, amely az országgyűlési választási kampány idején szerződéses kapcsolatban állt az ellenzékkel, és amelynek egyes tagvállalataiban Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon tanácsadói is megtalálhatók, egyikben Bajnainak tulajdonrésze is van.

Azt, hogy az ellenzék rengeteget költött, korábban Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt is elismerte, ahogy azt sem tagadta, hogy az MMM kvázi olyan, mint a Békemenet-gründoló CÖF, csak nem közpénzzel van kitömve.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat