Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Már az Alkotmányvédelmi Hivatal is szaglászik Márki-Zay mozgalma körül

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendőrség és az adóhivatal mellett immár az Alkotmányvédelmi Hivatal is kutakodni kezdett Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma kapcsán – írja a 444.hu a hvg360 nyomán.

Információk szerint a napokban levelet kaptak a magyarországi bankok, melyben az Alkotmányvédelmi Hivatal azon tranzakciók listázására szólította fel őket, amelyeket az Action for Democracy (AFD) kezdeményezett 2022. január 1-je óta. Ez az a szervezet, amelyet az elmúlt választási kampányban alapítottak az USA-ban, és mintegy kétmilliárd forintot gyűjtött össze 2022 első felében a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.

Az immáron titkosszolgálati eszközöket is felvonultató vizsgálat célja kideríteni, hogy jogsértő volt-e az ellenzék kampányfinanszírozása.

A hvg360 emlékeztet: az AFD magyarországi vezetője Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadója. Ezen körökhöz kapcsolható az adatbázis-kezeléssel foglalkozó DatAdat-cégcsoport is, amely az országgyűlési választási kampány idején szerződéses kapcsolatban állt az ellenzékkel, és amelynek egyes tagvállalataiban Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon tanácsadói is megtalálhatók, egyikben Bajnainak tulajdonrésze is van.

Azt, hogy az ellenzék rengeteget költött, korábban Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt is elismerte, ahogy azt sem tagadta, hogy az MMM kvázi olyan, mint a Békemenet-gründoló CÖF, csak nem közpénzzel van kitömve.

Ez is érdekelhet: Itt a faszom-gate folytatása: egy momentumos lecigánybokroslajosozta Rishi Sunakot

Kapcsolódó hírek

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Egy hónappal az Index után Márki-Zay Péter is bejelentette a saját pártja nevét

Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től, miután pedofilok mentegetésével debütált első adásában

Lázár János megfenyegette a hódmezővásárhelyieket, Márki-Zay szerint le kell mondania

Orbán Viktor nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel

Márki-Zay durva dolgokat állít Gyurcsányról

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!