Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kiszivárgott hangfelvétel: Kövér László a „nemzetbiztonsági kockázatot” jelentő ellenzékre uszította a titkosszolgálatokat

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án.
Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Direkt36 birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke 2020 februárjában, egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek arról beszélt, hogy

a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a szolgálatok munkájára.

Az oknyomozó központ cikke szerint Kövér a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőit igyekezett eligazítani a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal székházában.

Kövér szerint ugyanis „a magyar politikai osztály egyik része (a Fidesz) önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz, és ilyenért dolgozik”, az ellenzék, „a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik”. Majd kijelentette, hogy

„én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot ma fenyegeti”.

Kövér László a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek tartott iránymutatásában arról is beszélt, hogy épp a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől. Azt nem részletezte, hogy konkrétan milyen cselekményeket vár el a szolgálatoktól, de azóta Kósa Lajos már elismerte, hogy az elmúlt években a Pegasus kémszoftverrel valóban célba vettek magyar ellenzéki politikusokat, illetve a környezetükhöz tartozó embereket.

Ezek a kijelentések azért is bicskanyitogatóak, mert a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény kifejezetten kimondja, hogy a szolgálatok egyik legfontosabb feladata „a többpárti rendszeren alapuló képviseleti demokráciának” a védelme.

További érdekesség, hogy miután november 25-én a Direkt36 megkereste kérdéseivel Kövér László hivatalát, a beszédet visszadátumozva feltöltötték a házelnök honlapjára, és utólag megjelent a kormánypárti megmondóember, Bayer Zsolt blogján is.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt