Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Dobrev Klára rezsicsökkentéssel is kampányol az előválasztás második fordulója alatt

Arról beszélt, vigyázni kell az összefogásra, mert a repedésekbe azonnal beférkőzik a Fidesz.

Dobrev Klára rezsicsökkentéssel is kampányol az előválasztás második fordulója alatt
Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Dobrev Klára, az ellenzéki előválasztás Márki-Zay Péter mellett állva maradt miniszterelnök-jelöltje újra járni kezdte az országot, és ígérete szerint „válaszokkal tér vissza” azokra a településekre, amelyekre a közelmúltban már ellátogatott.

A DK politikusa szombaton Kőbányán kampányolt, ahol a 24.hu tudósítása szerint többek között arról beszélt, hogy ő ma többet tud az emberek problémájáról, mint amennyit az Orbán-kormány 11 év alatt. Ez nem azért van – tette hozzá –, mert ő olyan kiváló politikus lenne, hanem mert a kormány ennyire pocsék.

Dobrev Klára konkrétumokat is említett azzal kapcsolatban, hogy milyen intézkedéseket tervez, ha ő lesz Magyarország miniszterelnöke:

  • Újraindítaná a panelprogramot, amelyet kiterjesztene a régebbi építésű társasházakra is önrész fizetése nélkül – a stadionokra és a vadászati kiállításokra költött összegeket lakásfelújításra költené.
  • Sávos rezsitámogatást és a rezsiminimumot vezetne be, melynek lényege, hogy minél alacsonyabb egy háztartás összbevétele, annál kisebb legyen a rezsiszámla. Dobrev szerint a rászoruló családok rezsikiadása nem haladhatja meg az összkiadásaik húsz százalékát. A rezsiköltségekbe beleszámítaná az internetkiadásokat is.
  • Az egészségügyben a hosszú várólistákat garantált várakozási idővel küszöbölné ki. Az is célja, hogy 10 év alatt legalább 9 ezer ápoló, legalább 3 ezer orvos, legalább 4 ezer háziorvos jöjjön vissza a rendszerbe.

Dobrev beszédében arra is célzott, hogy az előválasztás után a mostani riválisaival összefog, és az ellenzéki erők együttműködnek majd. Azt mondta, vigyázni kell az összefogásra, mert a repedésekbe azonnal beférkőzik a Fidesz.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt