Videón Semjénék 70 milliárdos égése: a kutyát sem érdekli a vadászati világkiállítás

Videón Semjénék 70 milliárdos égése: a kutyát sem érdekli a vadászati világkiállítás
Részlet Gelencsér Ferenc helyszíni videójából.

Gelencsér Ferenc, Budapest I. kerületének momentumos alpolgármestere a megnyitó után néhány órával kilátogatott a vadászati világkiállításra, hogy megnézze, összejön-e a kormány által remélt 1 millió látogató.

A szombat délután készült felvételek szerint azonban úgy tűnik, a kutya sem kíváncsi Semjén Zsolt mindennel együtt több mint 70 milliárd forintból (a Hungexpo felújítása 55 milliárd forintba került, a kiállítás megszervezése 17 milliárdba) összehozott rendezvényére, ahol főleg kitömött állatok tetemeit mutogatják azok számára, akik átkeltek a „nemzet egységét” szimbolizáló agancskapun.

„A kormány nem a valódi természetvédelemre költ, hanem látványberuházást csinál. Nem a nemzeti parkok költségvetését emeli meg, hanem világkiállítást rendez. Nem iskolákkal, kórházakkal, lakhatással foglalkozik, hanem a saját zsebeit tömi”

– állapította meg az ürességtől kongó kiállítás helyszínén az ellenzéki politikus.

A rendezvényre fordított elképesztő összeg megtérülésével kapcsolatban Kovács Zoltán, a kiállítás szervezésért felelős operatív törzs vezetője meglehetősen csavaros érveléssel az ATV-nek úgy fogalmazott: nem javasolja, hogy a vadászati kiállítás megtérülését pénzben mérjük! Kovács szerint ugyanis fontosabb, hogy a látogatók „a hírét viszik az egyébként is világhírű vadgazdálkodási és természetvédelmi gyakorlatnak és tapasztalatnak”.

Kapcsolódó hírek