Semjén úgy számol, külföldiek nélkül is lehet egymillió látogató a vadászati világkiállításon

55 milliárdnál tart már a Hungexpo felújítása, és még nincs vége.

Semjén Zsolt és Kovács Zoltán 2018. december 2-án, az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás" sajtóbeszélgetésén.
Semjén Zsolt és Kovács Zoltán 2018. december 2-án, az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás" sajtóbeszélgetésén. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

A vége felé tart a Hungexpo 55 milliárd forintos felújítási folyamata, a tavasz végére teljesen megújul a több mint 70 ezer négyzetméteres terület, amely jövőre otthont ad a szeptember 25. és október 14. között tartandó vadászati és természeti világkiállításnak – újságolta Kovács Zoltán, a világkiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos még hétfőn, a kiállításról rendezett háttérbeszélgetésen.

Kovács megnyugtatott mindenkit, hogy nem csak a vadászati expó miatt vernek el ennyi pénzt,

jövőre a Hungexpóban lesz például a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is!

Így is, úgy is millióan lesznek

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, keresztény szarvasvadász ugyanitt arról beszélt, a világkiállításra egymillió látogatót várnak, harmadrészt külföldieket. Ha azonban mégsem jönnek a külföldiek – lásd: koronavírus –, Semjén szerint akkor is megközelíthető a milliós látogatószám.

„Magyarországon 670 ezer horgász és vadász van, a családtagokkal együtt 1,5 millió ember kötődik a vadászathoz, halászathoz”

– magyarázta, hozzátéve: a világkiállítás megrendezése a turizmus fellendülését is segíteni fogja. Hangsúlyozta továbbá, a vadászat és a természetvédelem egymásra van utalva, a szabályozott és fenntartható vadászat biztosítja a vadállomány fenntartását és egyensúlyát:

„ami a kertész kezében a metszőolló, az a vadász kezében a puska”.

Kovács Zoltán is kiállt a vadászat mellett, mint mondta, fontos vele foglalkozni, mert

ahol betiltják, felborul a természet egyensúlya, a kihalás szélére kerülnek egyes fajok.

A gigantikus expón a tervek szerint lesz többek között magyar és nemzetközi trófeakiállítás, vadak élőhelyét bemutató diorámák, hagyományos vadászati módok – solymászat, agarászat, elöltöltő fegyveres vadászat, íjászat – bemutatása, magyar kiállítás, mely a Kárpát-medence 1000 éves történelmét öleli fel, valamint preparátor európai bajnokság.

Kapcsolódó hírek