Újabb 1,6 milliárd forint jut a vadászati világkiállításnak

És egyáltalán nem biztos, hogy ez most már tényleg elég lesz.

Semjén Zsolt és Kovács Zoltán 2018. december 2-án, az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás" sajtóbeszélgetésén.
Semjén Zsolt és Kovács Zoltán 2018. december 2-án, az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás" sajtóbeszélgetésén. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Újabb forrást biztosít a kormány a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett, Kovács Zoltán államtitkár által szervezett 2021-es, „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításhoz kapcsolódó rendezvénysorozat – szúrta ki az Mfor.hu a csütörtöki Magyar Közlönyben.

A határozat szerint a kormány felkérte Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy az innovációs és technológiai miniszter bevonásával

1,677 milliárd forint rendelkezésre állásáról gondoskodjon a rendezvény kapcsán az idei költségvetésben.

Rögzítették továbbá azt is, hogy a kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos eszközbeszerzésekre nem vonatkozik az a 2013. évi kormányhatározat, mely a kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinél tilalmat rendel el többek között autók, bútorok, informatikai eszközök beszerzésére.

A rendezvény, melynek büdzséje korábbi sajtóhírek szerint 50 milliárd körüli lehet, tavaly novemberben is kapott már egyszer pluszpénzt, akkor a kormány kétmilliárdot csoportosított át az előkészítésére.

Kapcsolódó hírek