Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Rendőri felvezetéssel érkezett meg a „nemzet egységét” jelképező agancskapu a vadászati világkiállítás helyszínére

A Hungexpóra érkezik Szőke Gábor Miklós szobrászművész Totem nevű alkotása a művész csepeli műhelyéből 2021. szeptember 11-re virradóan.
A Hungexpóra érkezik Szőke Gábor Miklós szobrászművész Totem nevű alkotása a művész csepeli műhelyéből 2021. szeptember 11-re virradóan. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Szombatra virradóra rendőri felvezetéssel szállították a Hungexpóra az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás vendégeit fogadó, 240 millió forint közpénzbe kerülő szarvasagancs-kaput.

A 16,5 méter magas, 20 méter hosszú és ugyanolyan széles, bőgő szarvasbikafejet ábrázoló alkotás 10 tonnányi hullajtott agancsból készült. A totem a kiállítás központi helyszínén, a bejáratnál fogadja majd a látogatókat, akik a szarvasbika tátott száján keresztül sétálhatnak be a Hungexpo területére.

Szőke Gábor Miklós szobrászművész, a szobor alkotója (b) és Kovács Zoltán, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár nyilatkozik a sajtónak a Totem nevű alkotás elszállítása előtt a művész csepeli műhelyében 2021. szeptember 11-re virradóan.

Szőke Gábor Miklós szobrászművész, a szobor alkotója (b) és Kovács Zoltán, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár nyilatkozik a sajtónak a Totem nevű alkotás elszállítása előtt a művész csepeli műhelyében 2021. szeptember 11-re virradóan.Fotó: MTI/Lakatos Péter

Kovács Zoltán, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos a művet úgy jellemezte,

megtestesíti a nemzet egységét, a természet sajátos körforgását és azt az összefogást, amelyet a magyar vadászok tanúsítottak.

Az agancsok fele ugyanis erdőgazdaságokból származik, a többi részét pedig felajánlásokból vadásztársaságok gyűjtötték össze.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást szeptember 25. és október 4. között rendezik Budapesten és az ország több helyszínén, költsége meghaladja a 70 milliárd forintot.