Leszedette a polgármester a „Meseország mindenkié” könyvet a könyvtár polcáról, miután felnyomták az olvasók

A polgármester megköszönte, hogy az olvasók „éles szemmel észrevették a könyvet és feljelentést tettek”.

A Meseország mindenkié című könyv borítója.
A Meseország mindenkié című könyv borítója. Forrás: libri.hu

„Az LMBTQ propaganda a nagyvárosok után immár elérte a vidék Magyarországát is, sőt sajnálatosan nem csak a váci városházi kulturális és politikai agitációban, hanem a Dunakanyar egyik települését is: a botrányos tartalmú Meseország mindenkié mesekönyvnek maszkírozott propagandakiadvány egy kiemelt helyen, szabadon kint volt az egyik települési könyvtár könyvespolcán”

fúj riadót a Váconline.hu azután, hogy a környék egyik könyvtárában felbukkant a homofób kormányzat által üldözött mesekönyv.

A helyi „házmesterek” szerencsére hamar megszervezték magukat, és bejelentést tettek a Kormányhivatalnál. A cikk szerint a polgármester ezután személyesen ment el a könyvtárba, ahol megbeszélte a könyvtárossal, hogy „mivel a könyvtár az iskola közelében van”, így szerinte a törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-könyvek szabadpolcon lehessenek.

A 444.hu ugyanakkor megjegyzi: a polgármester kicsit túltolta magát, ugyanis nincs olyan törvény hazánkban, hogy bizonyos könyveket nem lehet kitenni a polcra, ha iskola van a közelben (csak árusítani nem lehet).

A könyvtáros mindenesetre engedelmeskedett a polgármesternek, a könyv pedig lekerült a polcról. A polgármester végezetül örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az olvasók

„éles szemmel észrevették a könyvet és feljelentést tettek a Kormányhivatalnál”.

Kapcsolódó hírek