Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Megvan, mikor érkezik az első magyar gép az Afganisztánból kimentett emberekkel

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az afganisztáni fejleményekkel kapcsolatban Budapesten, a minisztérium épületében 2021. augusztus 22-én.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart az afganisztáni fejleményekkel kapcsolatban Budapesten, a minisztérium épületében 2021. augusztus 22-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ma éjjel, várhatóan éjfél körül Budapestre érkezik Afganisztánból a mentőakcióban résztvevő első magyar repülőgép – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Levente azt mondta, a repülőgéppel érkező embereket a magyar honvédek a halálból mentették ki. Nagy részük afgán, jelentős részük pedig magyar és amerikai állampolgár – közölte.

A már hosszabb ideje szabadságon lévő, de a fociról azért posztolgató Szijjártó Péter helyettese közölte, amerikaiak tucatjait menekítik ki Afganisztánból „azzal a jelentős légi kapacitással, amelyet a Magyar Honvédség ebben a mentőakcióban rendelkezésre bocsátott”.

További részleteket akkor közölnek, amikor a kimenekítettek mindegyike biztonságban lesz, a mentőakció folytatódik – tette hozzá.