Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Itt a kormány bejelentése, ezért csődítettek össze szombatra Kormányinfót

Szokatlan időpontban, szombat délelőtt tartott Kormányinfót Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, a rendkívüli sajtótájékoztató fő témája mint kiderült, az afganisztáni helyzet volt.

Kormányinfó (2021. augusztus 21.)

Kormányinfó (2021. augusztus 21.)

Posted by Magyarország Kormánya on Saturday, August 21, 2021

Gulyás Gergely először arról beszélt, hogy a magyar hadsereg amerikai kérésre vonult be Afganisztánba, és most amerikai lépésre vonultak ki az országból. A miniszter szerint a „nyugati demokráciaexport csődöt mondott”. Jelenleg is zajlik a magyar és azon afgán személyek kimenekítése az országból, akik segítették a honvédeket. Elmondása szerint a magyar kormány nem tárgyal a tálibokkal.

Ruszin-Szendi Romulusz, a honvédség vezérkari főnöke arról tájékoztatott, hogy eddig 78 főt helyeztek biztonságba, ez 10 családot jelent 30 gyermekkel. Mindenkit arra kért, hogy ne kutakodjanak utánuk, mert a magyar honvédek állomásozásával kapcsolatos bármilyen kiszivárgott információ veszélyezteti a menekítési akciót. A kimenekítésre egy különleges osztag állt fel, ők 20 óra alatt készen álltak a bevetésre.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy 500 ezer és 5 millió fő közötti migrációs hullámra számítanak, de a 2015-ös helyzet szerinte nem ismétlődhet meg.

Szóba került még, hogy a kormány szerint a járvány negyedik hulláma Magyarországot sem fogja elkerülni, de különbözni tud az előző háromtól, mert már nagyon sokan védettek a vírussal szemben. Gulyás szerint 500 beoltottból egy ember betegszik meg, az egyes oltások hatékonysága között pedig nincs jelentős különbség.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról tájékoztatott, hogy szeptemberben újabb kampányt indítanak az oltás népszerűsítésére.

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy minden olyan híresztelés téves, amely azt hangoztatja, hogy ismét lezárnák az országot. Aki be lesz oltva, annak nem lesznek szigorítások – ígérte meg.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz