Szijjártó: 4 (négy) millió forintos magyar gyorssegély Afganisztánnak

„Most helyben kell segíteni és gyorsan” – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 2-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-szerb gazdasági vegyesbizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország 2 millió forintos gyorssegélyt nyújt a kelet-afganisztáni földrengés károsultjainak megsegítésére a Hungary Helps programon keresztül, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig további 2 millió forinttal csatlakozik az akcióhoz – újságolta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán, melynek a kezelése, moderálása kerülhet valószínűleg ennyibe havonta.

„Most helyben kell segíteni és gyorsan” – habosította jelentősségét a tárcavezető.

Felidézte: az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni Paktika tartományt és több mint 1000 ember életét követelve pusztította el a térség lakóházainak, infrastruktúrájának nagy részét.

„A tragédián nem tudunk változtatni, de a károkon és a bajba jutott emberek terhein tudunk enyhíteni. Magyarország ezért a Hungary Helps Programon keresztül 2 millió forintos gyorssegélyt biztosít a földrengés károsultjainak megsegítésére, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is további 2 millió forinttal csatlakozik” – cinikuskodott tovább Szijjártó a pitiáner – de facebookos önfényezéshez bőven elegendő – összeg kapcsán.

Most helyben kell segíteni és gyorsan❕Az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni…

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, June 25, 2022

Kapcsolódó hírek