Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Orbán az amerikai Fox News-on kritizálta az EU-t, kárörvendett Németországon és fenyegette meg a „nemzetközi baloldalt”

Az pedig, hogy Joe Biden gazembernek nevezte, szerinte „személyes sértés minden magyar számára”.

Orbán az amerikai Fox News-on kritizálta az EU-t, kárörvendett Németországon és fenyegette meg a „nemzetközi baloldalt”
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A 2015-ös migránsválság idején az egyetlen észszerű döntést választotta Magyarország, amikor Nyugat-Európa országaival ellentétben, nemet mondott a bevándorlásra – magyarázta Orbán Viktor a Fox News amerikai konzervatív televízióban helyi idő szerint csütörtökön este, miután Magyarországon a kormánykritikus sajtónak évek óta nem mer interjút adni.

Of the nearly 200 different counties on the face of the earth, precisely one has an elected leader who publicly…

Posted by Tucker Carlson Tonight on Thursday, August 5, 2021

A kerítés miatt bántják

A csatorna Budapesten haknizó műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott nyilatkozatában a Orbán úgy fogalmazott: „ha valaki a magyar állam engedélye nélkül átlépi az ország határát, akkor meg kell védeni magunkat, és megálljt kell parancsolni. Ez veszélyes, és a saját népünket meg kell védenünk minden veszélytől.”

Orbán Viktor szerint a menekültválság idején több európai ország is úgy döntött: új fejezetet nyit a saját történelmében, amit új társadalomnak nevez. Ez az új társadalom „posztkeresztény és posztnemzeti”, amelyben különböző közösségek keverednek, és nem lehet tudni, hogy mi lesz ennek a következménye – tette hozzá a kormányfő. „Szerintem egy rendkívül veszélyes dologról van szó, és minden nemzetnek megvan a joga, hogy e veszélyt vállalja vagy elutasítsa. Mi, magyarok, úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg a társadalmunk összekeveredését” – keverte össze a „szerintemet” a „mi magyarokkal”, egyszersmind világossá téve az amerikai tévénézőknek is, hogy ő egyszemélyben tekinti magát a magyar népnek.

A miniszterelnök azzal mosakodott, hogy szerint e döntés miatt „támadják Magyarországot”, és ez az oka annak is, hogy rossz a személyes megítélése.

„Fekete bárányként kezelnek az Európai Unióban” – panaszkodott.

Megkapták a németek, amit megérdemeltek

Arra a kérdésre, hogy Németország szempontjából mi lett a következménye a migránsok beengedésének, Orbán Viktor úgy válaszolt: „a diplomácia megköveteli, hogy az ember mérsékelt maradjon, de ez az ő döntésük volt. Vállalták a kockázatot és megkapták, amit érdemeltek” – gúnyolódott a szövetséges országon, mintha pl. nem szinte teljes egészében Németországtól függnek a magyar gazdaság.

Orbán Viktor azt is tudni véli, a liberálisoknak a közép-európai államok sikereivel van problémájuk. „Egy gazdaságilag, politikailag, kulturálisan és még demográfiai szempontból is sikeres társadalmat építünk” – bizonygatta. Hozzátette: a közép-európai államok teljesen más módon érték el a sikereiket, mint azt a nyugati országok elvárták tőlük. „A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy létezik egy nemzeti-konzervatív alternatíva, amely sikeresebb a mindennapi élet terén, mint a liberális nézetvilág. Ez az oka annak, hogy kritizálnak bennünket” – fejtette meg a kormányfő, a migráció kezelése utáni másik nagy vízválasztót: a kirívó magyar sikereket!

Biden kritizált, tehát megsértette a magyarokat

Azzal kapcsolatban, hogy Joe Biden amerikai elnök korábban az ABC News amerikai tévécsatornának adott egyik interjújában „totalitárius gazembernek” nevezte, Orbán Viktor ismét a „Magyarország = Orbán Viktor” elven reagált:

„ez személyes sértés a magyarokkal szemben, de mivel az Egyesült Államok elnökéről van szó, nagyon szerénynek és tisztelettudóknak kell lennünk”.

A miniszterelnök hozzátette: nem akarják lerombolni a kétoldalú kapcsolatokat az Egyesült Államok és Magyarország között, amelyek „alapvetően nagyon jók”. „A politikát leszámítva minden rendben van. Akkor van probléma, amikor a liberálisok vannak kormányon Washingtonban. Ezt kezelnünk kell, mert értéknek tekintjük a jó amerikai-magyar kapcsolatokat, még akkor is, ha az amerikaiak ezt ma nem úgy látják, mint korábban” – mondta a kormányfő.

Azzal kapcsolatban, hogy az amerikai baloldal az ellenzéki pártszövetséget támogatja a tavasszal esedékes magyarországi választásokon, a miniszterelnök azt mondta: évekkel ezelőtt nem gondolta volna, hogy a „volt kommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal koalícióra lép, és együtt indul a választásokon”. Orbán Viktor úgy fogalmazott: meglepte, hogy mindezt a nemzetközi közösség „könnyen befogadta” és – mint mondta – különösen meglepő számára az Egyesült Államok magatartása, amely egy „teljesen új tapasztalat.”

Arra a kérdésre, hogy nem aggasztja-e egy esetleges nemzetközi beavatkozás a magyarországi választásokba, a kormányfő úgy reagált: „nem aggódunk, mert felkészültünk rá. Természetesen a nemzetközi baloldal mindent elkövet majd a magyarországi kormányváltás érdekében, de tisztában vagyunk ezzel, és felkészültünk. Tudjuk, hogyan vegyük fel a kesztyűt, és hogyan vágjunk vissza.”

Komoly kihívás, hogy sorra buknak az elvtársai

Magyarország külpolitikai szövetségeseivel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: „komoly kihívást jelent” számára kezelni azt a helyzetet, hogy már nem Donald Trump az Egyesült Államok elnöke, és nem Benjamin Netanjahu vezeti az izraeli kormányt. „A magyar keresztény-konzervatív, illetve zsidó-keresztény demokratikus gondolkodás elvesztette két meghatározó nemzetközi támogatóját. Ellentétes erők kerültek hatalomra, ami teljesen új környezetet teremt” – méltatlankodott Orbán Viktor, hogy a világ más országaiban már leszerepeltek a hozzá hasonlók.

Tucker Carlson amerikai konzervatív sztárriporter napok óta Magyarországon turnézik, többek között részt vesz a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó alapítvány MCC Feszt – Hangot adunk a tehetségnek című rendezvényén: augusztus 7-én előadást tart Esztergomban, emellett stábjával „dokumentumfilmet” forgat Magyarországról. Carlson egész héten a magyar fővárosból jelentkezik be a Fox News csatornán, az Orbán-rezsim nagyszerűségét méltatva.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát