Külföldi lapokban, fizetett hirdetésekben sorosozik és gyalázza az EU-t Orbán

Külföldi lapokban, fizetett hirdetésekben sorosozik és gyalázza az EU-t Orbán
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Egész oldalas, fizetett hirdetésekben reklámozza a magyar kormány, hogy Orbán Viktor szerint milyen lenne ideális esetben az Európai Unió.

Az Index cikke szerint Orbán a dán Jyllands-Posten szombati számában egy vesszőhibákkal és elírásokkal teli hirdetésben azt állítja:

„Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást. Nemet mondunk az európai birodalomra”

– üzente meg valamiért a dánoknak Orbán.

Soros György említésére a harmadik pontig kell várni, ebben az olvasható, hogy Orbán szerint „az Európai Unió a hatalma tekintélyes szeletét kiszervezte a Soros-féle hálózatoknak és az amerikai demokrata érdekeknek”.

A miniszterelnök jóslata szerint „közös gazdasági siker nélkül az Európai Unió szét fog esni”. Ha kiderül, hogy külön-külön gazdaságilag sikeresebbek lehetünk, akkor vége, ezért csak olyan politikát szabad támogatni, amely a közös gazdasági sikerre összpontosít. Ehelyett az Európai Unió a saját tagországaival harcol, és szétveri saját magát – véli Orbán.

Orbán Viktor a hirdetésben azt is írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az EU-hoz, az Európai Parlamentet „zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció „eszköz, nem öncél”.

A hvg.hu azt írja, a hirdetés egy spanyol lapban is megjelent, így minden bizonnyal egy tudatosan felépített EU-s hecckampányról van szó.

Kapcsolódó hírek