Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Orbán a rádiójában is elsírta, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot

De szerencsére a népszavazás, a gyerekezés, a populistáskodás csattanós választ fog adni!

Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én.
Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért van szükség a homofób gyermekvédelmi népszavazásra

– panaszolta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban bemutatott szokásos propaganda-interjújában, amiből már sejthető, hogy az következő hónapok slágerlemeze ez lesz: meg vagyunk támadva (és nem pedig az, hogy a közösség, melyhez Magyarország is tartozik, néha kritikákat fogalmazhat meg a formálódó minidiktatúrák vezetőivel szemben).

Orbán Viktor a rádióműsorában úgy magyarázta: abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények azonban mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből – mesélte.

„Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak”, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk – mondta Orbán, mélyen elhallgatva, hogy a kritikusoknak mindössze a homofóbiát a pedofíliával összemosó törvénykezéssel van bajuk, a gyermekvédelmet csupán a magyar kormány rángatta maga elé pajzsként ebben a vitában.