Itt az újabb arany: olimpiai bajnok a birkózó Lőrincz Tamás

Az aranyérmes Lőrincz Tamás a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án.
Az aranyérmes Lőrincz Tamás a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

A BHSE 34 éves versenyzője sikerével megkoronázta pályafutását, mert egy világ- és négy Európa-bajnoki cím után a pályafutásából hiányzó aranyérmet is begyűjtötte. Kilenc éve a londoni játékokon – még 66 kilósként – második lett.

Lőrincz Tamás sikerével nemcsak teljessé tette medálgyűjteményét, hanem a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnokaként vonul vissza.

A keddi programban még egy magyar lépett szőnyegre: a 97 kilós Szőke Alex a bronzéremért szállt harcba a lengyel Tadeusz Michalikkal. Szőke alulmaradt lengyel ellenfelével szemben, így az ötödik helyet szerezte meg.

Kapcsolódó hírek