Bűnügy

Bicskei farokverőt fogtak az egyik nyíregyházi lánykollégiumnál

Baleset

Baleset Oroszlány és Csákvár között: a vétlen autóban utazó házaspár meghalt

Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Itt az újabb arany: olimpiai bajnok a birkózó Lőrincz Tamás

RövidenRöviden
Az aranyérmes Lőrincz Tamás a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án.
Az aranyérmes Lőrincz Tamás a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.

A BHSE 34 éves versenyzője sikerével megkoronázta pályafutását, mert egy világ- és négy Európa-bajnoki cím után a pályafutásából hiányzó aranyérmet is begyűjtötte. Kilenc éve a londoni játékokon – még 66 kilósként – második lett.

Lőrincz Tamás sikerével nemcsak teljessé tette medálgyűjteményét, hanem a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnokaként vonul vissza.

A keddi programban még egy magyar lépett szőnyegre: a 97 kilós Szőke Alex a bronzéremért szállt harcba a lengyel Tadeusz Michalikkal. Szőke alulmaradt lengyel ellenfelével szemben, így az ötödik helyet szerezte meg.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktorral fotózkodtak a Tokióban érmet szerző olimpikonjaink

Két magyar aranyérem is született ma a tokiói paralimpián

Ököllel ütötte a lovat a német öttusaedző, kizárták az olimpiáról

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke