Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Két év felfüggesztettre ítélte a bíróság a büntetőfékező Berki Krisztiánt

Az utolsó szó jogán sem vállalta a felelősséget, a bíró szerint azonban direkt fékezett.

Két év felfüggesztettre ítélte a bíróság a büntetőfékező Berki Krisztiánt
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Első fokon 2 év, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől büntetőfékezése miatt Berki Krisztiánt.

Az egykori „főpolgármester-jelöltet”, trashceleb ügye kapcsán a Fővárosi Törvényszék – a vádlottat meg nem nevezve – azt írta: a terhelt 2018 márciusában a KRESZ több előírását is megszegve vezetett egy személygépkocsit, majd miután megelőzött egy autóbuszt – a forgalmi helyzet szempontjából indokolatlanul – hirtelen fékezett. Az autóbusz vezetője azonnal lassított és vészfékezett, de így sem tudta elkerülni az ütközést az autóval.

„A szándékos veszélyhelyzet-okozás miatt történt ütközés következtében” az autóbuszban több mint 2,5 millió, míg Berki luxuasutójában több mint 14 millió forint anyagi kár keletkezett.

Berki Krisztiánnak az volt a célja, hogy megleckéztesse a buszsofőrt

– mondta a bíró, miután közúti veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt bűnösnek mondta ki.

Enyhítő körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság „az időmúlást”, a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülménynek számított a többszöri KRESZ-szabályszegés, a kettőnél több halmazat, továbbá a vádlott közlekedési előélete – emelte ki a törvényszék.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért – olvasható a bíróság közleményében.

Berki az utolsó szó jogán sem vállalta a felelősséget tettéért, az RTL Klub tudósítása szerint arról makogott: nem érzi magát felelősnek a balesetért, a bíró szerint azonban direkt fékezett.

Berki Krisztiánnak az volt a célja, hogy megleckéztesse a buszsofőrt – ezt mondta a bíró, miután felfüggesztett börtönre…

Posted by RTL Híradó on Tuesday, July 13, 2021