Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Vádat emeltek Berki Krisztián ellen, végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat

Vádat emeltek Berki Krisztián ellen, végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Vádat emelt az ügyészség az újabban politikusi babérokra törő trashceleb ellen: Berki Krisztiánnak egy három éve történt büntetőfékezése miatt kell felelnie, amit egy utasokat szállító BKV-busz előtt mutatott be.

A Telex azt írja, közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat a 2018-as ügyben. A vád szerint Berki éppen három évvel ezelőtt, március 17-én befékezett egy autóbusz előtt Budapest III. kerületében, a busz pedig hiába vészfékezett, nem tudott megállni, belehajtott az autójába.

Berkire az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltást kért.

Az Ügyészség most egy videót is közzétett a történtekről, ezen az látszik, hogy a celeb egy ocsmány színű Bentlyvel megpróbálta megelőzni a buszt, majd miután ez elsőre nem sikerült, a jármű után eredet, és hirtelen befékezett előtte.

Busz előtt büntetőfékezett

Szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint.A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.#ügyészség #vádemelés #KözlekedjünkFelelősen

Posted by Magyarország Ügyészsége on Tuesday, March 16, 2021

A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt, de a buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Berki Krisztiánt az ügyben már 2020 májusában rabosították. A celeb akkor arról magyarázott: „egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását” – fogalmazott.