Baleset

Nem szimpla baleset történt az éjjel az Árpád hídon, megszólalt a BRFK

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Bulvár

Koncz Gábor elárulta, hogy miért rajong egyre jobban Orbán Viktorért

Vádat emeltek Berki Krisztián ellen, végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat

Berki Krisztián
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Vádat emelt az ügyészség az újabban politikusi babérokra törő trashceleb ellen: Berki Krisztiánnak egy három éve történt büntetőfékezése miatt kell felelnie, amit egy utasokat szállító BKV-busz előtt mutatott be.

A Telex azt írja, közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat a 2018-as ügyben. A vád szerint Berki éppen három évvel ezelőtt, március 17-én befékezett egy autóbusz előtt Budapest III. kerületében, a busz pedig hiába vészfékezett, nem tudott megállni, belehajtott az autójába.

Berkire az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltást kért.

Az Ügyészség most egy videót is közzétett a történtekről, ezen az látszik, hogy a celeb egy ocsmány színű Bentlyvel megpróbálta megelőzni a buszt, majd miután ez elsőre nem sikerült, a jármű után eredet, és hirtelen befékezett előtte.

Busz előtt büntetőfékezett

Szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint.A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.#ügyészség #vádemelés #KözlekedjünkFelelősen

Posted by Magyarország Ügyészsége on Tuesday, March 16, 2021

A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt, de a buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Berki Krisztiánt az ügyben már 2020 májusában rabosították. A celeb akkor arról magyarázott: „egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását” – fogalmazott.

Ez is érdekelhet:
Szlávik: hat-héttel kell szorozni, ennyien lehetnek, akik nem is tudják, hogy elkapták a betegséget

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Órákon belül lecsap a vihar ezekben a járásokban

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Szétvert a vihar több kerületet Budapesten péntek kora délután

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Gyilkosság történt Békásmegyeren, három embert őrizetbe vettek

Vitézy Dávid új választást szeretett volna két kerületben, ahol nagyon kikapott

Szentkirályi Alexandra úgy tudja, nem egyeztetett Vitézy Dáviddal az – úgy tudja: – „döntése” előtt

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!