Vádat emeltek Berki Krisztián ellen, végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat

Vádat emeltek Berki Krisztián ellen, végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Vádat emelt az ügyészség az újabban politikusi babérokra törő trashceleb ellen: Berki Krisztiánnak egy három éve történt büntetőfékezése miatt kell felelnie, amit egy utasokat szállító BKV-busz előtt mutatott be.

A Telex azt írja, közúti veszélyeztetés, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat a 2018-as ügyben. A vád szerint Berki éppen három évvel ezelőtt, március 17-én befékezett egy autóbusz előtt Budapest III. kerületében, a busz pedig hiába vészfékezett, nem tudott megállni, belehajtott az autójába.

Berkire az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltást kért.

Az Ügyészség most egy videót is közzétett a történtekről, ezen az látszik, hogy a celeb egy ocsmány színű Bentlyvel megpróbálta megelőzni a buszt, majd miután ez elsőre nem sikerült, a jármű után eredet, és hirtelen befékezett előtte.

A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt, de a buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Berki Krisztiánt az ügyben már 2020 májusában rabosították. A celeb akkor arról magyarázott: „egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását” – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek