Ingyenes BKV-t ígért Berki Krisztián a budapestieknek

Tarlósnak pedig vesz 8 jegyet az Erzsébet téri óriáskerékre.

Ingyenes BKV-t ígért Berki Krisztián a budapestieknek
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Parkolási és tömegközlekedési reformot is tervez Berki Krisztián, ha valamilyen csoda módján októberben főpolgármesterré választják – derült ki a politikai ambíciókat dédelgető celeb programjából, amit kedden mutatott be Budapesten, újságírók előtt.

Az ATV élő videójából kiderült, Berki megemelné a BKV árait, de a budapestieknek nem kellene fizetni érte, csak a turistáknak, külföldieknek, mert aki csak ritkán jár a magyar fővárosban, azok esetében

„megtehető az, hogy egy magasabb díjazást fizessen”.

Berki szerint veszteséges a fővárosi parkolás, melyet szintén ráncba szedne, az ugyanis szerinte jelenleg nem szolgáltatás, hanem díjbeszedés.

A herevasaltató főpolgármester-jelölt a mozgáskorlátozottak parkolást is megreformálná. A visszaélések ellen szerinte úgy lehetne küzdeni, hogy

„egy 80×80-as rokitáblát”

kellene ragasztani az olyan „30-40-50-60 milliós autóra”, amelyet látszólag mozgáskorlátozott használ, és igénybe veszi az őt megillető közlekedési, parkolási kedvezményeket.

„Mindenki legyen nyugodt, mert a főváros október 13-tól jó kezekben lesz”

– zárta beszédét Berki, majd megígérte, hogy vásárolni fog 8 jegyet az Erzsébet téri óriáskerékre Tarlós Istvánnak, hogy azon kezdhessen meg feleségével és hat unokájával a nyugdíjas éveit.

Kapcsolódó hírek