Rabosították Berki Krisztiánt

Rabosították Berki Krisztiánt

„Leendő miniszterelnökként” áll az ügy elébe, nem fog beleragadni „holmi 15 milliós tyúkperbe”.

Rabosították Berki Krisztiánt egy 2018-as autóbaleset miatt, amikor is Párkányból hazafelé tartva megelőzött egy buszt, a busz azonban hátulról nekiment, összetörve a herevasaltató 70 milliós Bentleyjének hátulját.

A Blikk cikke szerint a rendőrség akkori vizsgálata a buszsofőrt hozta ki hibásnak, most viszont Berki kapott idézést: gyanúsítottként kellett bemennie a rendőrségre.

Ügyvédje a lapnak állítólag azt mondta, a gyanú szerint Berki a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét, aminek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet. Az ügyvéd szerint ugyanakkor a BKK videófelvételén az látszik, hogy a busz fékezés nélkül csattant bele a Bentlybe, holott megállhatott volna, ezért panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

„A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett”

– mondta a korábban a főpolgármesteri székért is induló Berki a Blikknek. Hozzátette, arra is felkészült, hogy az újravizsgált balesetben őt hozzák majd ki bűnösnek, ez esetben vállalja a felelősséget.

„Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni. Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe”

– tette hozzá Berki Krisztián, aki a jelek szerint nem adta fel politikusi vágyálmait.

Kapcsolódó hírek