Jakab Péter Mészáros Lőrincre aktualizált egy ismert dalt, kiakadt a szerző

Jakab Péter énekel.
Jakab Péter énekel. Fotó: Facebook/Jakab Péter

Jakab Péter két utcafórum között dalra fakadt Nagykőrösön: a Jobbik elnöke Vörös István és a Prognózis Kié ez az ország? című 1993-as dalának adta elő egy átköltött változatát, míg a párt helyi jelöltje, Zágráb Nándor gitáron kísérte.

A Facebookon megosztott videóban Jakab három versszakot adott elő, alaposan megvariálta a sorrendet, és egyes szavakat a mai viszonyokra aktualizált:

Mercedes, Volvo, Mitsubishi;
Trabanttal Helikopterrel erre nagyon ciki.
A Balaton-parton otthontalanul; Mészáros az úr
Ki az, aki beszél, Egy kérdésem van gyerekek, ki tud itt magyarul?

Jakab az átköltéssel azt akarta üzenni, hogy az ország „nem Mészárosé, nem Rogáné, nem Kövéré, nem Orbáné, nem Ráhelé, hanem a tied: a melósé, a nyugdíjasé, a fiatalé, a gyermeké, a szülőé, a nagyszülőé”.

A dal eredeti szerzője, Vörös István azonban nem nézte jó szemmel a feldolgozást, és közleményt adott ki a Facebook-oldalán:

„Az eredeti, levédett Kié ez az ország című dal szövegírója, zeneszerzője és előadója én vagyok, mely az 1993-as Ez egy kutya világ című lemezemen jelent meg. A dalt semmiféle politikai célzatú felhasználásra, reklámra, nem engedélyeztem. Különösen úgy nem, hogy a szöveg bizonyos részeit átírják, és politikai felhangot adjanak neki. Felszólítjuk Jakab Pétert, hogy a videófelvételt törölje, távolítsa el!”

– írta Vörös, mire Jakab Péter nagy duzzogva eleget tett a kérésnek, odaszúrva, hogy „a szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen”, felháborodott és most már nem lázad.

„Hogy a dalt félti, vagy csak saját magát a rezsim haragjától, nem tudom” – írta a Jobbik elnöke.

Ez az ország a tied is. 🇭🇺 Hirdette egykor Vörös István dala. 👉 Járva a vidéket, látom, hogy ez az ország már nem a…

Posted by Jakab Péter on Sunday, July 11, 2021

Kapcsolódó hírek