Huhogást és rasszista rigmusokat kaptak a magyar szurkolóktól a francia sztárfocisták

Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A szombati, franciák elleni 1-1-es Eb-meccset győzelemként ünnepelte az egész ország, de úgy tűnik, már megint szégyenkeznünk kell egyes szurkolók megnyilvánulásai miatt.

Az Index vette észre a holland De Telegraaf vasárnapi cikkében, hogy a budapesti stadion több pontjáról is rasszista rigmusokkal találták meg a félig kameruni származású Kylian Mbappét és az arab felmenőkkel rendelkező Karim Benzemát. A 22 éves, Aranylabdára is esélyes Mbappé a meccs után azt mondta, huhogást is hallott a szurkolók felől.

Pedig épp a napokban derült ki, hogy ha London nem vállalja a finálét a szigorúbb angol beutazási szabályok miatt, Budapest lehet a beugró.

A magyar szurkolók egyébként a meccs előtt is kitettek magukért, ebben a videóban jól hallható, ahogyan Szlovákiát szarozzák, a franciákat pedig buzizzák két „ria, ria, Hungária” között:

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek