Lapértesülés: Budapesten lehet az Eb-döntő

Ha a britek nem teljesítik az UEFA feltételeit, London helyett a magyar fővárosba kerülhet át a döntő.

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés a Puskás Arénában 2021. június 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Budapestre tehetik át a foci Eb elődöntőit és a döntőt, ha a brit kormány nem lazít a beutazási szabályokon

vette észre a Telex a The Times értesülését, de a Daily Mail is erről ír.

Úgy tudni, az UEFA arra figyelmeztette a brit kormányt, hogy amennyiben nem mentesítik a karanténkötelezettség alól a fináléra érkező 2500 VIP-vendéget, valamint a döntőben szereplő csapatok szurkolóit, elvehetik tőlük az Eb-döntő rendezésének jogát, amit így Budapest örökölhetne meg.

Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt július 19-ig elhalasztják a korlátozások teljes feloldását. Ebbe az időszakba beleesik az Eb-döntő, ami július 11-én lesz.

A szabályozás szerint azokra a brit állampolgárokra is karantén vár, akik ugyan megkapták mindkét oltásukat, de sárga vagy vörös besorolású országból utaznak Angliába. A kontinensviadalon résztvevő országok a sárga kategóriába tartoznak, egyedül Törökország nem, mert az a pirosba.

A Telex azt írja, jelenleg egy olyan javaslatot vitatnak meg, mely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatókat mentesítenék a karantén alól, annak ellenére, hogy aggályok merültek fel, hogy ez a koronavírusfertőzések számának növekedéséhez vezethet, és a közvélemény nemtetszését válthatja ki.

A politikusok attól tartanak, hogy a szabályok enyhítése hiányában az elődöntők és a döntők hazánkba kerülnek, ahol jövő héttől a shengeni övezeten belüli utazásra nem lesznek határkorlátozások, a meccseken pedig teltház van.

Kapcsolódó hírek