Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Lapértesülés: Budapesten lehet az Eb-döntő

Ha a britek nem teljesítik az UEFA feltételeit, London helyett a magyar fővárosba kerülhet át a döntő.

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés a Puskás Arénában 2021. június 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Budapestre tehetik át a foci Eb elődöntőit és a döntőt, ha a brit kormány nem lazít a beutazási szabályokon

vette észre a Telex a The Times értesülését, de a Daily Mail is erről ír.

Úgy tudni, az UEFA arra figyelmeztette a brit kormányt, hogy amennyiben nem mentesítik a karanténkötelezettség alól a fináléra érkező 2500 VIP-vendéget, valamint a döntőben szereplő csapatok szurkolóit, elvehetik tőlük az Eb-döntő rendezésének jogát, amit így Budapest örökölhetne meg.

Boris Johnson miniszterelnök a hét elején jelentette be, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt július 19-ig elhalasztják a korlátozások teljes feloldását. Ebbe az időszakba beleesik az Eb-döntő, ami július 11-én lesz.

A szabályozás szerint azokra a brit állampolgárokra is karantén vár, akik ugyan megkapták mindkét oltásukat, de sárga vagy vörös besorolású országból utaznak Angliába. A kontinensviadalon résztvevő országok a sárga kategóriába tartoznak, egyedül Törökország nem, mert az a pirosba.

A Telex azt írja, jelenleg egy olyan javaslatot vitatnak meg, mely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatókat mentesítenék a karantén alól, annak ellenére, hogy aggályok merültek fel, hogy ez a koronavírusfertőzések számának növekedéséhez vezethet, és a közvélemény nemtetszését válthatja ki.

A politikusok attól tartanak, hogy a szabályok enyhítése hiányában az elődöntők és a döntők hazánkba kerülnek, ahol jövő héttől a shengeni övezeten belüli utazásra nem lesznek határkorlátozások, a meccseken pedig teltház van.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz