Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Operatív törzs: Gyurcsány Ferenc aggasztó

Ha tehetné, most is kiszívná az erdélyi magyarok karjából a vakcinát!

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Fotó: koronavirus.gov.hu

A külhoni, még oltásra váró magyarok és a Magyarországon élő külföldiek is regisztrálhatnak a koronavírus elleni oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon – újságolta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

György István azt mondta: a külföldiek és a külhoni magyarok oltása június második felében kezdődhet el; a részletekről hamarosan tájékoztatást adnak.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából az államtitkár arról is magyarázott:

„aggasztó, hogy ma az a Gyurcsány áll a baloldal élén, aki intenzív gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen. Ha rajtuk múlna nemhogy oltást nem kapnának a külhoni magyarok, de még az állampolgárságot is elvennék tőlük.”

A baloldallal ellentétben a kormány a nemzet elválaszthatatlan részének tekinti a külhoni magyarságot – mesélte, hozzáfűzve: a kormány szeretné őket megvédeni a vírustól, ezért áll nyitva a szavazás regisztráció lehetősége előttük is!

A legfrissebb adatok szerint eddig 5 240 000 embert oltottak be Magyarországon, közülük egyelőre mintegy 3,8 millióan kapták meg a második adag oltóanyagjukat.