Hétfőn indul az oltási akcióhét, nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni

Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 13-án.
Egy nőt beoltanak az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, Székesfehérváron 2021. április 13-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Jövő hét hétfőn kezdődik és vasárnapig tart az oltási akcióhét, amivel a kormány nem titkolt szándéka az átoltottság növelése.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni – hangsúlyozta, hozzátéve: a lényeg, hogy minél többen részt vegyenek az akcióban.

Első, második és harmadik oltásokat is adnak – jelezte az államtitkár, és biztatta azokat, akik még nem kapták meg a vakcinát, hogy éljenek az akcióhét adta lehetőséggel.

Kapcsolódó hírek