Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Felpörgetik az oltakozást: november 22-étől időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra

Bárki mehet, az oltás érkezési sorrendben, a regisztráció a helyszínen történik.

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én.
Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Ismét kezd elszabadulni a koronavírus-járvány Magyarországon – tegnap már 107-en haltak meg a fertőzés következtében – ezért az átoltottság növelése érdekében a kormány november 22. és 28. között oltási akcióhetet rendez a kórházi oltópontokon.

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írták, ezen időszak alatt a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni akarókat is.

November 22-étől, hétfőtől 28-áig, vasárnapig 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat 7 és 19 óra között.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltás érkezési sorrendben történik. Akik eddig még nem regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu honlapon, őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni – hangsúlyozták. A beoltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az első oltást – tették hozzá.

Ez is érdekelhet: Kósa Lajos elismerte, hogy a belügy vette a Pegasus kémszoftvert, amivel magyar újságírókat is megfigyeltek

Kapcsolódó hírek

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Rusvai nem bír leállni: visszatérhet a maszkviselés, és azt is kiszámolta, hogy jön a hét évente esedékes Komoly Influenzajárvány

Müller Cecília fontos bejelentést tett a vírusról

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Fertőzéshullámot indított az Oktoberfest Münchenben

Koronavírus: megugrott az elhunytak száma, 12 636 új fertőzött az elmúlt hét mérlege

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!