Felpörgetik az oltakozást: november 22-étől időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra

Bárki mehet, az oltás érkezési sorrendben, a regisztráció a helyszínen történik.

Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én.
Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. november 4-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Ismét kezd elszabadulni a koronavírus-járvány Magyarországon – tegnap már 107-en haltak meg a fertőzés következtében – ezért az átoltottság növelése érdekében a kormány november 22. és 28. között oltási akcióhetet rendez a kórházi oltópontokon.

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írták, ezen időszak alatt a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni akarókat is.

November 22-étől, hétfőtől 28-áig, vasárnapig 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat 7 és 19 óra között.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltás érkezési sorrendben történik. Akik eddig még nem regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu honlapon, őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni – hangsúlyozták. A beoltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint tízszeres az oltatlanok esetében. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az első oltást – tették hozzá.

Kapcsolódó hírek