Újabb hullámmal riogat az államtitkár, de szerinte regisztrációval megállítható

György István azt kérte, aki még nem tette, regisztráljon „a járvány megállításáért”.

Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én.
Vendégek ülnek egy söröző teraszán Nyíregyháza belvárosában 2021. április 24-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

A regisztrációt és a már védőoltásra regisztráltak időpontfoglalását sürgette a járvány megállításáért és az „újabb, erős hullámok” elkerüléséért a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Emlékezetes, két hete nem maguktól, hanem éppen a kormány sokak szerint korai enyhítése nyomán szabadultak rá az emberek egymásra és a teraszokra,

ehhez képest most meglehetősen érdekes, hogy a kommunikáció az esetleges újabb járványhullámot a lakosság nyakába varrná.

Az államtitkár szerint „elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen, mert az ország, a kormány, az államigazgatás megteremtett minden feltételt ahhoz, hogy mindenki, aki kér, kaphasson oltást”.

Hogy valóban baj lehet, azt jól mutatja, hogy az eddig a keleti vakcinákat istenítő magyar kormány csinovnyikja most már arról magyarázott: bőven van nyugati vakcina is, több ezer oltópont működik, mindenki oltakozzon, „nem dőlhetünk hátra, az indiai vírus már itt van a szomszédban”.

Kapcsolódó hírek