Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Szlávik: még sokunknak kell oltatni, míg nyájimmunitásról beszélhetünk

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én.
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa a Lakatos Tiborral, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjével rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetirodában Budapesten 2020. március 4-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn az M1-en.

Szlávik János elmondta, a nyájimmunitáshoz el kell érni a hat-hétmillió beoltottat, tehát még sok embernek kell úgy döntenie, hogy felveszi az oltást.

„A cél az, hogy minél több ember legyen beoltva. Én úgy gondolom, hogy Magyarország ebben jól halad, és nagyon bízom benne, hogy a következő hetekben nem fog lassulni a védőoltási kedv”

– fogalmazott az MTI híre szerint az infektológus. Hozzátette, bár az oltási adatok kedvezőek, még mindig vannak olyan idős, beteg emberek, akik nem vették fel az oltást, pedig ez nagyon fontos lenne.

A vírus indiai mutációjáról Szlávik János azt közölte, ez azért veszélyes, mert sokkal jobban terjed, mint a korábbi változatok, de jó hír, hogy az oltások ez ellen is védenek valamilyen mértékben.

A mutációk olyan emberekben alakulnak ki, akik valamilyen immunhiányos állapotban vannak. A védőoltásoknak viszont nincs közük az újabb és újabb mutációk kialakulásához – tette hozzá.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül