Kásler az oltásról: az állam mindent megtett, amit megtehetett

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a beszédet mond a Semmelweis-díj és a Batthyány-Strattmann László-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. július 6-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarországon elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor minden ember maga döntheti el, hogy az oltás lehetőségével élve biztosítja az immunitását vagy saját felelősségére vállalja a fertőzés kockázatát – erről beszélt Kásler Miklós miniszter a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Továbbra is arra biztatom minden honfitársamat, hogy éljen az oltás lehetőségével!Magyarországon elérkeztünk ahhoz a…

Posted by Kásler Miklós on Sunday, May 9, 2021

Szavai szerint a társadalom jelentős része – mindegy 5 millió fő – védettséggel rendelkezik, erre a konklúzióra Kásler a vakcinát kapottak és a fertőzésen átesettek száma tükrében jutott. Kásler azon a véleményen van, hogy az állam mindent megtett, amit megtehetett, mostantól az egyén saját felelőssége az immunizálódás.

Az 57 másodperces videóban, az állami szerepvállalás említése kapcsán a miniszternek nem sikerült szót ejtenie a rendkívüli Pfizer-nap körüli kaotikus helyzetről.

Kapcsolódó hírek