És bemondták: terheléses támadás érte a vakcinaregisztrációs weboldalt

Így legyen ötösünk a lottón.

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án.
Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Ahogy azt előre megjósoltuk, a kormányzati kommunikáció ezúttal is hekkerekre fogta, hogy péntek reggel néhány perc működés után lefagyott a kezdetektől ócska, amatőr oltás-regisztrációs honlap.

„Terheléses támadás érte az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszert”

– jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert rendőralezredes.

A Telex cikke szerint az operatív törzs munkatársa arról magyarázott: a támadást „felelőtlen emberek” követték el, de már kijavították, és várják az oltásra igényt tartók regisztrációját.

Az operatív törzs tájékoztatója több mint 1 órát késett az eredetileg meghirdetett időponthoz képest, így a kezdésre elvileg sikerült kijavítani a hibát, noha több olvasó jelezte, hogy továbbra sem működik az oldal, és jelen hír készültekor is az alábbi hibaüzenet olvasható rajta:

„az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el”,

vagyis az operatív törzs ebben sem bizonyul hiteles forrásnak, a hibát nem sikerült kijavítani.

Kapcsolódó hírek