100 alá csökkent a koronavírusos napi halálesetek száma

Utoljára február végén volt ilyen.

Örkényi Zsolt, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének mentőtechnikusa védőruhát visel, mialatt egy koronavírussal fertőzött, lélegeztetett beteget szállítanak Budapesten 2020. november 4-én.
Örkényi Zsolt, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének mentőtechnikusa védőruhát visel, mialatt egy koronavírussal fertőzött, lélegeztetett beteget szállítanak Budapesten 2020. november 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az utóbbi 24 órában elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg és 1145 új koronavírus-fertőzöttet találtak – írja a koronavirus.gov.hu.

Utoljára a harmadik hullám kezdetekor, február 28-án járt száz alatt a napi elhunytak száma.

Az elhunytak száma a vasárnapi adatok tükrében 28 602 főre emelkedett, és a járvány kezdete óta összesen 791 709 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Megjegyzik, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 568 329 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 194 778 főre csökkent. 3353 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg kórházban, közülük 403-an vannak lélegeztetőgépen.

Hozzáteszik, már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, több mint 84 ezer fiatal regisztrált, számukra is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről külön tájékoztatást fogunk adni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Kapcsolódó hírek