Dől a kínai oltás: 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezését jelentette be Szijjártó

Dől a kínai oltás: 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezését jelentette be Szijjártó
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, „ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya” – örömködött Facebook-oldalán Szijjártó Péter külügyér.

Szijjártó elmondta, a szombati szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett vakcina mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból.

Az eddigi védekezési időszak legnagyobb vakcinaszállítmánya!

Posted by Szijjártó Péter on Friday, May 7, 2021

A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy „a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést”. Ez – mint fogalmazott – „közelebb visz minket ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára”.

Szijjártó Péter közölte, ma már senki nem vitatja, hogy az oltás az egyetlen jó és hatásos válasz a világjárványra. Akik be vannak oltva, azok biztonságban tudhatják magukat – hangsúlyozta, majd mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

„Ennek oltóanyagbeli akadálya most már egészen biztosan nincs” – hangoztatta, majd kiemelte: Magyarország az első olyan ország Európában, amely elérte azt az állapotot, hogy van bőven elég oltóanyag. Mint fogalmazott, „be tudunk oltani mindenkit, aki arra igényt tart”.

Kapcsolódó hírek