A teraszok nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg

Mindenkinek haza kell érnie 22 óráig, bár egyelőre még a 3,5 millió oltásra várnak a teraszok.

Kutyát sétáltat egy nő a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este.
Kutyát sétáltat egy nő a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este. Fotó: MTI/Vajda János

A teraszok és kerthelyiségek nyitásával az esti kijárási tilalom nem szűnik meg – hívta fel a figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert elmondta:

amint a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Közlönyben fogja megállapítani, hogy a védőoltásban részesültek száma elérte a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatához szükséges létszámot.

Emlékeztetett: ebben a fokozatban a teraszok és kerthelyiségek 5 óra és 21.30 között lehetnek nyitva, a vendégeknek nem kell maszkot viselniük, csak a belső terekben, ahol a megrendelt étel, ital elviteléhez szükséges ideig, valamint a mellékhelyiség használata idejére szabad tartózkodni. Az üzemeltetők és az alkalmazottak azonban a vendéglátóhely teljes területén kötelesek maszkot viselni.

A teraszok és kerthelyiségek nyitásával viszont a kijárási tilalom nem szűnik meg, mindenkinek haza kell érnie 22 óráig.

Kapcsolódó hírek