Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Operatív törzs: kibertámadás érte az oltási regisztrációs honlapot, azért omlott össze!

Állítólag rosszindulatú hackerek támadták meg ezt is, mint megannyi induló állami honlapot, mindig.

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án.
Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot, amelyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő üzemeltet

– mesélte el a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert azt állította, hogy a csütörtökön indított weboldalt több mint 600 ezer „rosszindulatú kibertámadás” érte már az első napon, a honlap elérése ezért akadozott bizonyos időszakokban. A támadás miatt a Neak feljelentést tesz a Nemzeti Nyomozó Irodánál – fűzte hozzá.

Érdekes mindenesetre, hogy akárhányszor elindul egy állami honlap, azt hogy, hogy nem, mindig „kibertámadás éri”, véletlenül sem a – szakemberek szerint is – ócska megvalósítás miatt omlik össze.

Pedig beszámolók szerint a mostani „fejlesztés” is több sebből vérzik: a 24.hu azt írja, sokaknak borzolta például az idegeit, hogy a TAJ számukat és a születési dátumukat megadva a rendszer azt az információt dobta ki, hogy nincsenek a regisztráltak listáján, majd amikor megpróbáltak újra jelentkezni az oltásra, akkor a rendszer közölte, hogy a megadott e-mail címmel már létezik regisztráció.

A közösségi médiában olyan beszámolók is keringenek, hogy volt, akinek egyszer „igen”, másszor „nem” eredményt adott vissza ugyanaz a lekérdezés.