Orbán úgy tudja, „a hatékony politikai irányítás a világjárvány elleni siker előfeltétele”

Nálunk ezek szerint még mindig nem elég hatékony a kétharmadba ojtott teljhatalom.

Orbán Viktor Jeruzsálemben 2021. március 11-én.
Orbán Viktor Jeruzsálemben 2021. március 11-én. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Izraelben lófrál Orbán Viktor, ahol a nemzet járványszakértője arról magyarázott: az izraeli lecke az, hogy a hatékony politikai irányítás a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem sikerének előfeltétele.

A jeruzsálemi King David szállodában tartott csúcstalálkozó fő témája a koronavírus-járvány elleni védekezés volt.

„Ha vezetés van, akkor van esély a sikerre” – magyarázta Orbán Viktor, azt már nem részletezve, hogy ő személy szerint milyen vezetést hiányol még Magyarországról, hogy ne összeomló egészségügyről, káoszos digitális oktatásról és a „nyitási konzultációval” éppen csak nyakon öntött oltási bénázásról szóljon a kétharmados kormánya járványvédekezése.

COVID 2/121. A hatékony politikai irányítás a világjárvány elleni siker előfeltétele // Effective political direction is a precondition for succeeding in the fight against the pandemic

Posted by Orbán Viktor on Thursday, March 11, 2021

Mindenesetre emlékeztetett rá: Magyarország és Izrael barátsága élő, és ennek egyik bizonyítéka, hogy az izraeli-magyar kereskedelem mérlege tavaly is nőtt, miközben a világkereskedelem mérlege több százalékkal csökkent!

A felek emellett megállapodtak abban, hogy Magyarország csatlakozik az Izrael által előterjesztett nemzetközi kezdeményezéshez az oltást igazoló „zöld igazolványról”.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek