Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

444.hu: a Fidesz ellen módosíthat alapszabályt a Néppárt

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j).
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A 444.hu információi szerint hamarosan megújítják az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciójának az alapszabályát, hogy könnyebb legyen tagokat eltávolítani a frakcióból.

A lap úgy tudja, hogy a módosításra kifejezetten a Fidesz ellen készülhetnek.

Az új szabály szerint egy teljes delegációt is kizárhatna a frakció, magyarán egyetlen szavazással egy tagpárt összes képviselőjének ajtót mutathatnának. Eddig egyénenként lehetett szavazni, majdnem így járt például Deutsch Tamás decemberben, de megfelelő mennyiségű bocsánatkérés után elhalasztották a döntést.

A frakció szabályzatának átírásáról idén januárban készült el a mostani beadvány. A 444.hu értesülései szerint a javaslat kellő támogatást kapott, azt viszont, hogy egyszerű vagy minősített többség szükségeltessen a döntéshez, még nem döntötték el.

A cikk szerint a frakcióban március elején szavazhatnak a változtatásról.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz