Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Varga Judit bejelentette, tavasszal jön a „Facebook-törvény”

Nem tűri tovább a kormány, hogy „a pékek, fodrászok, nyugdíjasok” ki vannak téve a Facebook szeszélyeinek.

Varga Judit bejelentette, tavasszal jön a „Facebook-törvény”
Fotó: Facebook/Varga Judit

Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról – tudatta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán kedden, miután már korábban megkezdte az uszítást a külföldi közösségi oldalak ellen.

Varga most arról magyarázott, semmi mást nem szeretnének elérni a nagy techcégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést, semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.

Elkezdjük❗️💻 Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal…

Posted by Varga Judit on Tuesday, January 26, 2021

A reggel még 200 milliós lakásvásárlásával hírbehozott miniszter azt is írta, Magyarország továbbra is együttműködik az unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy „gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében”. Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az online térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül.

Lekapcsolhatók a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok, valamint állami vezetők is

– cinikuskodott a miniszter, noha neki nyilvánvalóan inkább utóbbival van baja, történetesen, hogy a fideszesek nem ordenáréskodhatnak, uszíthatnak, hazudozhatnak kedvükre, következmények nélkül a közösségi felületeken úgy, ahogy azt a lakájmédiájukban megszokták.