Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot

Embertelenségben nem ismer határokat a momentumos!

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A napokban derült ki, hogy Orbán Viktor fia 40 millió forintos minisztériumi ösztöndíjjal végezhette el egy brit katonai elitiskola 9 hónapos kurzusát.

A hír nem hagyta nyugodni Fekete-Győr Andrást sem, aki Facebook-oldalán ezt üzente:

“Nem érdekel, hogy milyenek voltak Orbán Gáspár tanulmányi eredményei, hogy megfelelt-e a formai követelményeknek. Annak a lélektana érdekel, amikor egy politikus bűnök tucatjait elkövetve százmilliárdossá válik, de még a fia taníttatására sem ebből a rengeteg pénzből költ – hanem azt is velünk fizetteti ki. Akkor minek a pénz? Hobbiból lop? Jacht előbb lesz belőle, mint tandíj? Egymillió forintos öltöny pipa, de a fiacskánk egyetemét fizessék ki a magyar állampolgárok?”

írta a Momentum elnöke.

Orbánt aztán sietve védelmezni kezdte saját médiája és csinovnyikjai is, élükön Budai Gyulával, aki az ilyenkor szokásos narratíva szerint testnevelésből felmentettnek nevezte Fekete-Győrt, és azt írta, nem csinálná végig a katonai kiképzést, ami neki (valamikor évtizedekkel ezelőtt) még sikerült.

„Jó lenne ha egy kicsit kussolnának és amihez nem értenek abban befognák a szájukat!”

üzente a fideszes képviselő.

Németh Szilárd pedig felajánlotta Fekete-Győr Andrásnak, hogy „sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt. Legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája.”

Fekete-Győr válaszában lecsapta a magas labdát, és futóversenyre hívta a keménykedő Németh Szilárdot és Budai Gyulát:

“Fogalmam sincs, hogy jön ez ahhoz, hogy politikai kérdésekben igazam van-e, de ez most mindegy. Végtelenül jól szórakozom ugyanis azon, hogy olyan emberek döngetik a mellüket fene nagy férfiasságukban, akik harminc métert nem tudnak egyben lefutni. Tessék velem jönni valamelyik nap egy szigetkörre – de aztán aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez. Áll az alku, Szilárd, Gyula? Csak keményen!”

írta a Momentum elnöke.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz