Kampányt indít a kormány „az oltásra jelentkezés ösztönzésére”

Valamiért továbbra sem mondják, hogy mindenki oltasson, csak azt, hogy mindenki regisztráljon Rogánnál.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. augusztus 23-án.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. augusztus 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A magyar kormány egyértelműen oltáspárti, és kampányt is indít annak érdekében, hogy minél előbb, minél többen jelentkezzenek a koronavírus elleni vakcinára

– maszatolt a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az nem derült ki, hogy miért nem világosan beszélve rögtön magát az oltakozást népszerűsítik, Rogán blődli adatgyűjtése helyett.

Gulyás Gergely elmondta, az oltás önkéntes (noha erről folyamatosan összevissza beszélnek a kormányzati szereplők), és a kormány a jövőben sem teszi kötelezővé azt, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, illetve, aki kapott, küldje vissza a nyugdíjasoknak kiküldött papírívet.

A miniszter azt is mesélte, az ország képes arra, hogy egy nap alatt több mint félmillió embert oltson be, csak hát ugye nincs elegendő vakcina a tudjukkik miatt. Ha lenne elég oltóanyag, akkor két héten belül végezni lehetne az oltással – mondta a miniszter a számonkérhetetlenség teljes biztonságával.

Kapcsolódó hírek