Menczer: Brüsszel miatt vagyunk lemaradva az oltással

Hát Gyurcsány Ferenc és Soros György már smafu?

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (balra).
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára (balra). Fotó: Facebook/Menczer Tamás

Brüsszel hibái miatt vagyunk lemaradva a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban Amerikához, Angliához és Izraelhez képest

– mesélte teljesen komolyan a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

❗Brüsszel hibái miatt vagyunk lemaradva a vakcinával kapcsolatban Amerikához, Angliához és Izraelhez képest.

Posted by Menczer Tamás on Tuesday, January 5, 2021

Menczer Tamás rajongóinak kifejtette: Brüsszel csak tavaly novemberben kötött szerződést a Pfizer nevű gyártóval, miközben Amerika és Anglia már júliusban megkötötte a szerződését, ráadásul sokkal nagyobb mennyiségre. Van olyan ország is, amely többet fizetett a vakcináért, de meg is kapja azt; ebben is „hibázott Brüsszel, hiszen emberélet nem múlhat pénzen” – magyarázta az államtitkár.

Azzal is hergelt, Brüsszel késve kötött megállapodást, sőt, rossz megállapodást kötött, „ezért nem tudunk most több vakcinát kapni”.

A magyar kormány folytatja az együttműködést Kínával és Oroszországgal is – mondta Menczer Tamás, kiemelve: minden megtesznek azért, hogy akár Keleten, akár Nyugaton van hatásos vakcina, a magyar szakemberek döntései alapján a lehető leggyorsabban és legnagyobb mennyiségben Magyarországra hozzák. „Minden élet számít” – zárta videóját az államtitkár.

Kapcsolódó hírek